Üzemeltetés

Nem működik a weboldalam. Mi a teendő?

Mielőtt pánikba esnél, kövesd az alábbi lépéseket:

 • Nézd meg, hogy más weboldalakat el tudsz-e érni, azaz van-e internet.
 • Nézd meg, hogy másik böngészőből/telefonról elérhető-e az oldal. Ha igen, töröld ki a sütiket abban a böngészőben, ahol nem működött és próbáld újra.
 • Ha még mindig nem működik, kérd ügyfélszolgálatunk segítségét az hello@indulacegem.hu e-mail címen vagy a +36 30 293 7971-es telefonszámon!
 • Mi az a szoftverkövetés és miért jó?

  A weboldal átadását követően, a garancia idő lejárta után dönthetsz, hogy a további karbantartási munkákat, frissítéseket velünk vagy másik webes szolgáltatóval végezteted.

   

  Amennyiben szoftverkövetés szolgáltatásunkat választod, többféle support csomag közül válogathatsz aszerint, hogy átalány vagy eseti díjazású megoldást szeretnél. A részletekről érdeklődj a hello@indulacegem.hu e-mail címen.

   

  A tartalomkezelő folyamatos frissítését pedig úgy érdemes elképzelni, mint a Windows frissítéseket. Tehát, működik a frissítések nélkül is, de az idő előrehaladtával egyre védtelenebbé válik a külső támadások ellen, és új funkciókkal már nem lesz kompatibilis.

  Mi történik, ha nem kérek szoftverkövetést?

  A legegyszerűbb a Windows operációs rendszer példáját alapul venni. Egy nem frissített rendszerrel nincs sok működési gond, ellenben sebezhetővé válik, és nem lehet új programokat telepíteni, használni hozzá. Ez történik a weboldaladdal is.

  • Az elérhető új lehetőségek, funkciók és közös hibajavítások nem lesznek elérhetők a projekthez.
  • A keletkezett hibák javítása díjköteles (amennyiben kéred a javítást).
  • A követett státuszú fejlesztések a többi weboldallal szemben előnyt élveznek, így, ha javítási, módosítási igényed hosszabb vállalási idővel tudjuk teljesíteni.
  Mi az az SSL és mire való a https?

  Azaz “s” a http után az SSL-re, azaz a Secure Sockets Layerre utal. Vagyis arra a technológiára, amely titkosítja a kommunikációt, amikor kapcsolatba lépsz egy weboldallal. Így a hackerek nem férnek hozzá a felhasználók adataihoz.

  Hol fontos?

  Olyan weboldalakon és webáruházaknál fontos, amik kényes adatokat kezelnek, például bankkártya adatokat, vagy egyszerűen csak belépési adatokat, e-mail címeket, jelszavakat.

  Miért jó?

  A Google 2017 januárja óta "nem biztonságos" felirattal látja el a sima http alatt futó oldalakat. Emellett keresőoptimalizálás szempontjából is egyre lényegesebb, a Google ugyanis előnyben részesíti a https alatt futó oldalakat. (Később, várhatóan hátrányos helyzetbe kerülhetnek a sima http alatt maradó oldalak. Anno ez történt azokkal az oldalakkal is, amelyek nem váltottak időben reszponzív felépítésre.)

  Emellett ez egy minőségi jelzés is az oldalról, hogy megbízható, itt ügyelnek látogatóik, vevőik adatbiztonságára.

  Van-e FTP hozzáférés a weboldalhoz?

  Igen, van.

  Szeretném másik tárhely szolgáltatóhoz vinni a weboldalamat. Mi a teendő?

  Mivel az INDUL-A-CÉGEM weboldalak zárt forráskódú tartalomkezelő rendszerre épülnek, így csak a saját szervereken működnek.

  Mit tartalmaz a tárhely szolgáltatás?

  A projekt elején dönthetsz, hogy a saját tárhely szolgáltatásunkat választod vagy külső tárhely szolgáltatónál szeretnél tárhelyet bérelni.

  Saját tárhely szolgáltatásunk (saját szervereken) az alábbiakat tartalmazza:

  Webtárhely

  Lényege, hogy biztosítsa a weboldalad elérhetőségét és kiszolgálását, valamint védelmét a külső támadásokkal szemben.

  Weboldal biztonsági mentések

  A tárhely-szolgáltatásokhoz kapcsolódik a weboldal biztonsági mentéseinek készítése. A mentésekből kért visszaállítások egyedi díjazás alapján történnek. Ennek oka, hogy pl. egy menüpont tartalmának visszaállítása jóval egyszerűbb, mint egy weboldal teljes adatbázisának visszaállítása.

  Webstatisztika

  Az admin felületről elérhető belső webstatisztika alapját egy webszerver logfájl analizáló szoftver adja (awstats). Ez nem olyan részletes és profi, mint a Google Analytics szolgáltatása, mégis érdemes használni, mert vannak olyan információk, amiket csak ez tud megmutatni (pl. Analytics egyéb címszóval összevont keresési kifejezései). Ez a webstatisztika nem valós idejű, minden éjszaka készíti el az előző napi riportot.

  Oldaltérkép

  Lehetőség van a weboldal tartalmáról egy oldaltérképet XML formátumban átadni a főbb keresők részére (sitemap.xml). Ennek eredménye, hogy a keresők részletesebb információt kapnak a weboldal tartalmáról, több oldalt tudnak indexelni a saját adatbázisukba, ezáltal többször is tudják ajánlani a weboldalt a keresőt használóknak. A LiwCMS weboldalak esetében a rendszer automatikusan generálja az oldaltérkép XML fájlt, napi frissítéssel, a webstatisztikához hasonlóan.

  Ütemezett feladatok

  Az adott webes projekthez tartozhatnak ún. ütemezett feladatok, amik előre meghatározott időpontban kerülnek futtatásra. Ilyenek lehetnek pl. a hírlevél küldések, terméklisták, ár-összehasonlító oldalaknak adatszolgáltatás, stb.

  E-mail tárhely

  Szintén a tárhely szolgáltatásba tartozik az e-mail tárhely biztosítása. Ez a webtárhelytől egy teljesen külön biztosított tárterület. Ezen a tárhelyen kerülnek kiszolgálásra az e-mail postafiókok. Indul a cégem! weboldal csomagod nem csak 5x1Gbyte e-mail tárhelyet, hanem a kimenő levél küldéshez szükséges SMTP szerver szolgáltatás első éves díját is tartalmazza.